3 Şubat 2018 Cumartesi

Çocuk Kitabı: Matilda






MATİLDA



      Herkese merhaba:) tatil geliyor, az kaldı, nasıl geçiyor?, ha bitti ha bitecek derken bir de baktık ki tatil bitmiş:) ama hep söyleriz. Tatil olması değil ki önemli olan, asıl güzellik onu nasıl geçirdiğimiz. Umarım keyif dolu, bol dinlenmeli, bol etkinlikli ve çok okumalı geçmiştir. Hayal ettiğiniz her ne varsa( gezi rotaları, kitapçı ziyaretleri, serbest etkinlikler,.. ) hepsi gerçek olmuştur. Öğrenciler..  Sizlerin de -tatil bitiyor - sitemlerinizi duyar gibiyim:) İkinci dönem ilkinden daha hızlı geçiyor. Üzülmeyin. Bahar gelecek ve günler hıphızlı geçecek. Sonuç; kocaman bir tatil:) 

    





    Ben bu zamana kadar nasıl okumamışım dediğim bir kitapla karşınızdayım. Aslında biz onu -Charlie'nin Çikolata Fabrikası- filmiyle çok iyi tanıyormuşuz da benim haberim yokmuş:) o filmi de TEGV yaz etkinlikleri kapsamında izletmiştik çocuklarımıza. Ne çok sevmişlerdi. İşte o kitabın yazarı, çocuk edebiyatının şaheserleriden Roald Dahl. Her bir kitabı; sıra dışı konuları, eğlenceli bakış açısı ile okurlarının kalbinde yer ediyor ve bu onu vazgeçilmez kılıyor. 2016 yılında Roald Dahl 'ın 100. yaşı kutlandı coşkuyla. Kitaplarının filmleri de çekiliyor. İşte benim size bugün bahsedeceğim -Matilda- nın da filmi var. Hemen listenize ekleyin. Ama tabi önce kitabı okumak kaydıyla;) 




Matilda 5,5 yaşında olmasına rağmen bir dahidir. Annesi ve babası ona kitap almayı reddettiğinden
halk kütüphanesinin müdavimi haline gelir ve oradaki tüm kitapları okur. Daha 5.5 yaşındadır, düşünün.  Annesi ve babası onun işe yaramaz bir baş belası olduğunu düşünür. 
Matilda'nın annesi sadece tv izleyip, poker günlerine katılır. Babası ise bir sahtekardır. Eski arabaları ucuza alıp, motorun içini samanla doldurup yeniymiş gibi satar. Matilda okula başladığı ilk gün öğretmeni Bayan Honey onu farkeder. Onun dahi olduğunu okulda başöğretmene anlatmak ister ama nafiledir. Başöğretmende tıpkı ailesi gibidir. Çocuklardan nefret eder. Günler geçecek ve Matilda okulda edindiği arkadaşlarıyla keyifli günler geçirecektir.









Başöğretmenin çocuklara yaptığı eziyetleri okurken bir yandan üzülecek, bir yandan da Roald Dahl'ın anlatımıyla çok eğleneceksiniz. Bayan Honey'nin hikayesi içinizi burkacak ama kitabın sonunda onun da mutlu olduğunu görünce çok ama çok sevineceksiniz. 






  Bu eğlenceli kitap benim yolculuk kitabımdı geçen hafta boyunca. Yolların nasıl bittiğini anlamadım sayesinde:) Yol arkadaşlarınız kitaplar olsun. Hayatı -iyiler- kurtaracak. İyiliği içimize çektiğimiz nice günlere. Mutlu haftasonları...




 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder