6 Ocak 2018 Cumartesi

Çocuk Kitabı: Momo




" Zaman tasarruf edeyim derken aslında başka şeylerden tasarruf ettiğinin kimse farkında değildi. Yaşamlarının gittikçe daha zavallı, daha tekdüze ve daha soğuk geçtiğini kavramak istemiyorlardı. Bu gerçeği sadece çocuklar, taa yüreklerinde hissettiler. "




MOMO


  Yeni yılın ilk yazısıyla herkese selamlar. Yeni yıla girerken; kendimize verdiğimiz sözler, yapmak istediklerimiz, planlarımız ve hayallerimiz unutulup hayatın meşgalesine kapıldıkça heyecanını kaybetmiyordur umuyorum:) yapmak istediğimiz her şeyin bir bir gerçeğe dönüşmesi ümidiyle.. 








   Bir önceki yazımı yayınlama sürecinde okuduğum ve sizlere o yazıda bahsettiğim çocuk kitabım, Momo. Yeni yılın ilk biten kitabı olarak yerini aldı listelerde. Sadece çocukların değil, yetişkinlerin de okuması gereken harikulade bir masal bekliyor sizleri kitapta. Zaman algısına değiniyor yazar, Michael Ende. Konuyu olağanüstü olay örgüsüyle işliyor ve okuyucu da merak uyandırmayı ihmal etmiyor. Yıllar önce yazılmış olmasına rağmen kitap güncele öylesine hitap ediyor ki.. 





   İnsan zamanını boşa harcadığını düşündüğü aktiviteleri hayatından çıkarınca aslında kendi olmaktan da vazgeçiyor. İşte "duman adamlar" o insanların zamanlarını çalarak besleniyorlar. Bu yüzden halkı kandırıp onlara keyif aldıkları uğraşların nasıl da zaman kaybettirip gereksiz olduklarını gösteriyorlar ve onları bu konuda ikna ediyorlar. Bi bakmışız ki, bu yetişkinler çocuklarına vakit ayırmaz hale gelmişler. Ne yemek yemekten keyif alıyorlar, ne dostları ile vakit geçirmekten.. Makine gibi sadece işleri yapmak için yapıyorlar.. Momo duruma el atar. İşler yoluna girer  mi dersiniz? Macera dolu sürükleyen bu yolculuğa sizler de çıkmayı ihmal etmeyin bence. 



  Kitaptan birtakım güzel cümleler paylaşacağım şimdi de ...

" Oysa zaman yaşamın kendisiydi. Ve yaşamın yeri yürekti. İnsanlar zamandan tasarruf ettikçe zaman azalıyordu. "


" Hayatta en tehlikeli şey, gerçekleşmemiş hayallerdir. "


" Öğrendiği bir şey vardı. Başkalarıyla paylaşılmayan zenginlikler insanı mahvediyordu. "


" Dünyada bütün anlaşmazlıklar kasıtlı ya da kasıtsız, aceleye getirilerek söylenmiş birtakım yalan yanlış sözlerden kaynaklanıyordu."


  Momo fantastik bir masal. Hayatınıza farklı bir tat bırakmak istiyorsunuz şayet Momo sizlere tavsiyemdir. Bu kitabı çok seveceksiniz. Zamanı en iyi şekilde değerlendirmeyi yaşama biçimi haline getirdiğimiz harika bir yıl olsun 2018. Sevgiyle, muhabbetle ;)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder