26 Ocak 2018 Cuma

Çocuk Kitabı: Ay'ı Kim Çaldı?




     " Ay'ı gördün mü? Onu hiç bir yerde bulamıyorum da." dedi Berk Porsuk'a. "Yo!" dedi Porsuk. "Görmedim. Komşuların, kedileri için dışarı koydukları nefis kedi mamasını yemekle meşguldüm."





Ay'ı Kim Çaldı?



             Haftanın son gününden, yani en çok sevdiğimiz günden herkese selamlar:) Gerçi bu aralar çocuklara her gün hafta sonu tadında geçtiğinden bu sevince çalışanlar nail oluyor diyebiliriz. Yine harika bir kitap, yine okuyan herkesin kalbinde sıcacık duygular bırakan sevimli mi sevimli bir kitap..


     Ne çok seveni varmış:) Çocuklar bayılıyormuş -Ay'ı Kim Çaldı? kitabına. Hazır bende kitabı okumuşken hemen, haberi olmayan diğer ailelerde haberdar olsun diye paylaşmalı diye düşündüm ve geçtim klavyenin başına. 

   Yapıkredi Yayınlarının en çok satan çocuk kitapları arasında yer alan kitabımız 2 yaş ve üzeri tüm çocuklara ve tüm yetişkinlere hitap ediyor.


 




Kahramanımız Berk çok şanslı. Çatı katındaki odasından uyumadan önce teleskopu ile her gece gökyüzünü keşfetmek en büyük keyfi. Hayali astronot olmak. Gökyüzü ve en çokta Ay onun vazgeçilmezleri arasında. 
Bir gece Berk uyumadan önce teleskopu ile gökyüzünü izlerken farkeder ki Ay yoktur. Çok panik olur. Ay'ı kim çalar ki? Bunu kim yapar? Hemen bahçeye iner ve gececil hayvanlara sorar.

*Yarasa
*Kırmızı Gözlü Ağaç Kurbağası
*Karıncayiyen
*Anakonda
*Mürekkepbalığı
*Kar Leoparı
*Cırboğa
*Kivi

Bunlar gececil hayvanların bir kaçıdır. Aklınızda olsun:)

Berk kime sorsa aynı cevabı alır. Her biri kendi işleriyle meşguldur ve Ay'a ne olduğunu kimse görmemiştir. Berk panikle ne yapacağını düşünür. Astronot olma hayali suya mı düşecektir ki? 

İmdadına Bilge Baykuş yetişir. 

Bilge Baykuş der ki; "Hiç gökyüzünde yıldız görebiliyor musun? Hava bulutlu olduğunda Ay ve yıldızlar saklanır. Ama onları kimse çalmaz. Yarını bekle evlat. Bak bakalım bulutlar gidince neler olacak? "

Berk ikna olmaya çalışır ama yarını beklemek zorundadır heyecanla. Yarın gece Ay işte ona göz kırpar ve Ay'ın heyecanıyla keyifle uykusuna dalar kahramanımız Berk.

Harika bir kitap daha blogda yerini aldı. Yeni kitapla görüşmek ümidiyle. Sevgiler.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder