18 Ocak 2018 Perşembe

Çocuk Kitabı: Sarılalım mı?




"Bazen sadece her şeyin yolunda olduğunu hissettirecek sıcacık bi kucak ararsın... "


Sarılalım mı? :) 



  Buz gibi, yağmurlu bir havadan herkese selamlar:) sizlere tavsiyem; eğer işiniz yoksa ve mümkünse dışarı çıkmamanız. Zira hastalık tez vakte kapınızı çalabilir, maazallah:) Bugünkü kitabımın isminden nasıl da güzel ve sıcak bir kitap olduğunu tahmin etmişsinizdir. Bu soğuk kış gününde, içinizi ısıtacak  mis kokulu çayınızı alın ve şöyle uzatın ayaklarınızı. Şunu aklınızdan hiç çıkarmayın. Bugünün tekrarı yok! Her gün bunu aklınızdan geçirin ve bir bakın nasıl da güzel mucizelere karılmışsınız:) 



   Sarılmak; bir insanın hem kendine hem de karşısındakine yaptığı öyle güzel ve anlamlı bir iyilik ki.. Elinizden hiç bir şey gelmediğini düşündüğünüz anlarda sadece sarılmış olmak bile o kişiye verdiğimiz en güzel armağandır. Onun yanında olduğumuz hissi.. Bu yüzden dostlarınıza, sevdiklerinize, sevgilinize, ailenize.. Sarılın sımsıkı.. Hemen şimdi:) Unutmayın! Bugünün tekrarı yok!







Kahramanımız çok Ponçik:) Ponçik'in ailesi çok kötüydü. Soylu bir aileden gelmelerine rağmen yapış yapış olmayı çok saçma bulurlardı. Onlar kusursuz olmalıydı. Ponçik'i hiç ama hiç anlamıyorlardı. Onunsa istediği sıcacık bir kucaktı. O zaten farkındaydı ailesinin neden sarılmayı istemediğinin. Dikenlerdi hep sebep. Bi gün başına bela açacağını düşündüğü biriyle tanıştı. Ve gerçekten de bu arkadaş onun başını öyle bir derde soktu ki.. Ponçik üzüntüden deliye döndü. Hala onun derdine kimse çare olmuyordu. Ona kimse sarılmıyordu.. Biri sarılsaydı belki düzelecek kendini iyi hissedecekti. Ponçik bu duruma daha fazla katlanamadı ve evi terk etti.. Hayal ettiği sıcacık bir kucaklama Ponçik'in olacak mıydı? :)





Ben çok ama çok keyifle okudum bu güzel kitabı. Taze Kitap'tan çıkan kitabın çevirisi Zeynep Sevde'ye ait. Kitabımızın yazarı ise; Simano Ciraolo. Okul öncesi ve tüm yetişkinler için oldukça ideal:) Tam tatil arifesinde kitap listenize eklemeniz için harika bir tavsiye. Keyifli okumalar;)





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder