23 Ocak 2018 Salı

Çocuk Kitabı: Ballı Çörek Kafeteryası



“Yaşam, çözümü içinde gizli bir bilmecedir. Müzikse, o bilmecenin büyüsüdür. Bilmeceyi çözerken müziğe kulak verirsen, sana yol gösterir.”



Ballı Çörek Kafeteryası



        Herkese merhaba:) sıcacık, ballı çörek tadında bir kitapla karşınızdayım yine. Bu seferki kitabım öyle bir çırpıda okunacak çocuk kitaplarından değil. Biraz kalın. Bu yüzden bir kaç kitapta bir arada okuduğumdan vakit aldı bitmesi. İçime sine sine, keyifle okudum bu sıcacık hikayeyi. Aslında bu kitap, hikayelerin bir araya gelmesiyle oluşuyor ve bu durum insana sanki anlatılanlar gerçekmiş hissi yaşatıyor. 







       Kitabımızın hikayesi isminden de anlaşılacağı üzere kafeterya etrafında kişilerle ilgili. Sıla'nın annesi ile imrenilecek bir ilişkisi vardı. Babası uzaklarda onlara para göndermek için çok çalışıyordu. Onu çok göremedikleri için çok özlüyorlardı. Bir gün Sıla'nın bu muhteşem hayatı annesinin ölümüyle yok olur. Bu durumu atlatacağına inanmadığı günlerde, babası uzaktaki işini bırakır ve Sıla'nın annesi ile hayal ettiği o muhteşem, her detayı ince ince düşünülmüş kafeteryayı açarlar. Bu Sıla için öyle mutluluk vericidir ki.. Annesini çok özlese de, babasıyla güzel bir hayata başlamış olurlar. Ballı çörekler tabi ki de Sıla'dan. Çok meşhurdur ve herkes bayılır bu çöreklere. Rana, Sıla'nın teyzesidir. Sıla'nın babası baldızını kızı gibi beller ve ona göz kulak olmayı borç bilir. Ama Rana başına buyruktur. Zeynel'i çok sever. Ve evlenmek ister. Kitapta, Zeynel'den, Kaptan Özgür Beyden, Bülent Amca'dan, Efsun Hanımdan kızı Bilge'den, Zıpzıp'tan hikayeler okuyacaksınız ve her biri bir anda sanki uzun yıllardır tanıdığınız kişilermiş gibi gelecek size.  Zaman zaman üzülüp, zaman zaman kahkaha atacaksınız. Ve onları çok seveceksiniz.






     Zeynep Cemali, çocuk edebiyatının pek kıymetli yazarlarından. Bu kitap benim ona ait okuduğum ilk kitabı ama son olmayacak buna eminim. Dili ve hitap ettiği konular gereği 12 yaş ve üstü çocuklar için ideal. Ve tabi ki hep söylüyorum, tüm yetişkinler için:) Çok sevgili Gün Işığı Kitaplığından çıkan bu kitabı tatilde okuyabileceğiniz kitaplar listesine de eklemiştim. Ayrıca 10 Mart 2018 tarihinde Gün Işığı Kitaplığının geleneksel olarak düzenlediği Zeynep Cemal Edebiyat Günü yapılacak. Çocuk edebiyatına ilgi duyuyorsanız şayet söyleşiye kayıt yaptırabilirsiniz. Bunu da yeri gelmişken söyleyelim. Tatiliniz keyifle geçiyordur umarım. Musmutlu okumalar. Sevgiler:)



    

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder