22 Temmuz 2013 Pazartesi

Mekan: İsmi gibi güzel EDEBİYAT KIRAATHANESİ






                                                      EDEBİYAT KIRAATHANESİ




           Bir yer düşünün, tam içeri girerken sizi rengarenk lokumlar karşılasın, sağa çevirdiğinizde başınızı mis kokulu dergiler, kitaplar olsun böyle güzel böyle anlat anlat bitmez bir yer Edebiyat Kıraathanesi..
      
                                       
  
 
            Sultanahmet'in tam merkezinde, Meşhur Sultanahmet Köftecisinin yolunda başınızı biraz yukarı kaldırarak yürürseniz tabelasını görmemeniz mümkün değil:) Mis gibi kahve kokuları ile giriyoruz içeri köşelerde yer bakıyoruz kendimize, grup olarak gelmiş masalarda mevcut, ikili masalar da. Biz yemek sonrası Dibek Kahvesi içmek için ordaydık ama menüyü incelemeden de edemedik tabi:) Dibek Kahvesi normal türk kahvesini telvelerinin dövülmüş hali. Yani aynı türk kahvesi içiyorsunuz ama ağzınıza telve gelmiyor. Bunun da bilgisini vermiş olalım.







             Çeşit çeşit birbirinden renkli envai çeşit lokumlar, birbirinden güzel safranlı, fıstıklı ve daha sayamadığım çeşitte muhallebiler bizi bizden alıyor. Ne kadar karnımız tok olsa da lokum tabağı sipariş etmeden duramıyoruz:)  Muhallebileri Osmanlı zamanından kalma tariflerle yapılıyormuş bunu da öğrenmiş oluyoruz. Safranlı muhallebi ve güllü lokumlar favorim. Safranlı muhallebi 7tl türk kahvesi ise 6tl. Olması gerektiği gibi. Güzel bi türk kahvesi içeyim biraz da ağzım tatlansın diyorsanız şu Ramazan günlerinde en doğru adres Edebiyat Kıraathanesi. Uğrayın;)
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder