22 Mart 2020 Pazar

Rakam Etkinlikleri



Rakam Etkinlikleri



        Uzun bir aradan sonra herkese merhaba. İntagram hesabımızı ( @altinsaclikizblog ) aktif olarak kullandığımızdan bu yana buralara pek uğrayamaz olduk:) Fakat güzel bir amaç için yeniden buradayız. 3-5 yaş grubu çocuklarla birlikte rakamları tanıma ve pekiştirme adına yapabileceğiniz iki adet etkinlik pdf 'i yüklüyorum sayfaya.






* İlk etkinliğimiz bir sürü rakamların arasına gizlenmiş olan Mickey'nin bizden istediği rakamı bulmaca. Bulduğun rakamları dilediğin bir şey ile gizle. ( renkli kağıt olur, pul olur, ponpon olur ) Sana kalmış. Ben buraya 5 adet rakamın olduğu bulmacaları ekledim. Siz dilediğinizi çıkarıp etkinliği tamamlyabilirsiniz. Şimdiden iyi eğlenceler.









* İkinci oyunumuz da çok zevkli. Önce bu pdf 'in çıktısını al. İster renkli ister siyah beyaz. Ardından kartlarını kes. Üzerinde belirtilen top sayısı kadar olanı verilen dört rakam arasından mandalla. Mandal yoksa ponpon veya kağıtla da kapatabilirsin. Şimdiden iyi eğlenceler.



Bu iki etkinliği tamamlayan çocuklarımızla o günü kaliteli geçmiş sayın derim. Ardından serbest boyama etkinliği de süper gider. Yaş gruplarına özel matematik etkinlikleri paylaşmaya devam edeceğim. Takipte kalın. Sevgiler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder