22 Ekim 2017 Pazar

Çocuk Oyunu: Purnima ve Sırlar Ormanı





Purnima ve Sırlar Ormanı


      Herkese selamlar:) Bu sefer bir çocuk oyunu paylaşımı ile karşınızdayım. Çocuklarla ilgili her şey öyle hayatıma girdi ki, onlara ait kitaplar, oyunlar, belgeseller, aktiviteler, vb. . beni çok mutlu ediyor. Acaba ne öğrenebilirim diye merakla inceliyor, keyifle araştırıyorum. Vakit buldukça da çocuk oyunları izleyip, sizlerle paylaşacağım. Haydi başlayalım;)






      Öncelikle ilk kez bir çocuk tiyatrosuna gitmiş biri olarak şunu söylemeyelim, ortam cıvıl cıvıl ve rengarenk. Biz yetişkinler çok renksiziz onların yanında:) oyun boyunca hep bir ses hali tabi ki. Oyuncuların konsantreleri bozulmuyor mu acaba diye düşündüm ama onlar alışmış olmalılar bu duruma. Buna hazır çıkıyorlar sahneye belli ki. Oyuncular çok hareketliler ve işlenen duyguyu çocuklara vermek adına ciddi çaba sarfediyorlar. Veeeee kesinlikle çocukları çok ama çok eğlendiriyorlar;)

 

   Oyunumuzun kahramanı bir hint prensesi Purnima. Purnima sonsuz güzelliğin peşinde. Bir gün arkadaşı ona Wenteka dağlarının ardındaki Indra nehrinin suyundan içerse sonsuz güzelliğe kavuşacağı bilgisini verir. Bunu duyan Purnima çok sevinir ve kendini Sırlar Ormanında bulur. Bu ormanda kelebekler, sincaplar, filler arkadaşı olur. Her birinin hayat hikayesini dinler. Onların kalplerindeki güzelliği görür. İyi insan olmanın, insanları sevmekten geçtiğini farkeder. Hayvan dostları ona ibret alacağı hikayeler anlatır. Purnima bu yolculuğun sonunda nehre ulaşır ve suyu içer. Purnima sonsuz güzelliğe kavuşmuş mudur dersiniz ? Acaba güzellik diye aradığı şeyi bulabilmiş midir gerçekten ?




     İçinde keyifli dansların yer aldığı oyunu izleyen çocuklar çok mutluydu. Yaşları gereği kötü karakterlere karşı o kadar acımasızlardı ki o karakterlerin hazin sonlarına hunharca güldüler hep:) 55 dakika süren oyunu Devlet Tiyatrosu oyuncuları profesyonel bir şekilde sergilediler. Bilet almak için www.devtiyatro.gov.tr yi ziyaret edebilirsiniz. Çocuklarınıza renkli bir hafta sonu armağan etmenin en güzel yollarından biri tiyatrolar. Biletler tükenmeden etkinlik planlarınıza eklemeniz tavsiyemdir ;) yine bir oyunda görüşelim bence sevdim ben bu işi çünkü;) sevgiler...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder