17 Ekim 2017 Salı

Çocuk Kitabı: Yaratık Öğretmen



" sınıfta kontrolden çıkan bir şey var ve bu kez öğrenciler değil.. "




Yaratık Öğretmen


        Herkese merhaba:) haftanın ortasına doğru yol aldığımız şu vakitlerde yazımı yazmadan uyumak istemedim. Kendi adıma dopdolu bi günü geride bıraktım ve gelecek günlerin neler getireceğine dair planlar yapmaktayım. Sizler de durumlar nedir?

                      Bugün bambaşka bir kitaptan bahsedeceğim sizlere..

       Bu kitabımız diğerlerine oranla oldukça farklı. Komik mi demeliyim:) Domingo Yayınevi ne çıkarsa hemen alıp okuyayım istiyorum. Diğer çocuk kitaplarından farklı olarak, çocuklarda bir başka bakış açısı oluşturmayı hedefleyen çevirilere de hep bu yayınevinde rastlamak mümkün. Yine daha önce sizlerle paylaştığım "Bilim Tavşanı Şarlot" unda yayınevi Domingo. Hatta şu aralar taze çıktı bende hemen kitap sepetime ekledim. 3 güzel insanın; Steve Jobs, Leonardo Da Vinci ve Einstein ın hikayelerini çocuklar için özel yayınladı. En kısa zamanda sizlerle yazılarını paylaşacağım.

    
      Yeni nesil çocuk kitaplarında artık o gözümüze soka soka öğütler veren kitaplar tercih edilmiyor. Öyle her çocuk kitabı illa bir şey öğretecek diye bir kural da yok hem. Sadece eğlendiriyor olması da o kitabın alınması için bir sebep bence. Artık çocuk kitabı yazarları bu düşüncede. Ve bende sonuna kadar destekliyorum.





Haydi bakalım Yaratık Öğretmen neden bahsediyor ?



   Jake'i yeni sınıfına başlamanın heyecanı sarar. İlk gün müdüre hanımın kapısının önünde kayıt için beklerken onunla birlikte başka biri daha bekler. Ve Jake öğrenecektir ki bu yeni sınıfının yeni öğretmeni Bay Hyde 'dır. Tüm sınıf Bay Hyde'ı çok sever. Çünkü o bambaşka bir öğretmendir. Dersi eğlenerek işler ve çocuklar derste dileği gibi hareket edebilirler, özgürlerdir. Ama bir sorun vardır. Müdüre hanım "Kurucular Günü" için 5-B sınıfından bir gösteri beklemektedir. Sınıf koro şeklinde müdüre hanımın yazdığı kurallar şiirini okumak zorundadır. 5-B müdüre hanımdan nefret eder. Çünkü onun hep kuralları vardır. Tam tamına 145 tane. Bay Hyde yeni gelmesine rağmen müdüre hanıma söz verir ve yarınki gösteriye hazır olacaklarını belirtir. Her şeyin çok yolunda gittiği bir derste öğrenci Barnaby, Bay Hyde'ı öyle bir kızdırır ki, öğretmen kıpkırmızı kesilir, parlar veeeeee bir yaratığa dönüşür. Herkes ama herkes şok olur. Bu durumdan kimsenin haberi olmamalı. Yoksa müdüre hanım Bay Hyde'ı kovar. Ve Bay Hyde kovulursa eski sıkıcı öğretmenleri geri gelecektir. Asıl macera şimdi başlar. Bakalım 5-B nin dört öğrencisi Jake, Nora, Woodstock ve Barnaby'i sevgili öğretmenlerini kurtarabilecek mi? 

 



    Bu aralar biz biraz eğlenmek istiyoruz diyorsanız bu kitap tam sizlik;) Başka kitaplarda buluşmak dileğiyle. Hoşça kalın;)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder