27 Ekim 2017 Cuma

Çocuk Kitabı: Sarıldığımız Gün





" Ekin ile babası sıkı sıkı, sımsıkı, saniyelerce sarıldılar. -Büyülü bir an- diye içinden geçirdi babası."




Sarıldığımız Zaman



    Selamlar herkese. Sıcacık bir öykünün yazısı ile karşınızdayım:) kitabın ismini görür görmez ısındım ona ve hemen alıp okumak istedim. Emindim okurken hikayenin beni böyle içine alacağına. Sizlere de bu sıcaklığı göndermeye ne dersiniz?:)


    Bazen hayatımızda öyle günler vardır ki, kendimizi başarısız, işe yaramaz, çok öfkeli hissederiz, kimsenin bizi anlamadığını ve çok yalnız olduğumuzu düşünürüz. Ve bu anlar öyledir ki; ısrarla o anda kalmak ve sonsuza kadar mutsuz olmak için sanki bataklığın içine doğru çekiliriz. Ve nasıl bir ironiyse düzelmesini de istemeyiz. İşte böyle anlarda sarılmanın sihirli bir gücü olduğuna inanmak, ona sığınmak en büyük çıkış kapılarımızdan biri haline dönüşebilir. Sevdiğimiz insanları hatırlamak ve onların varlığı için şükretmek böyle anların çabucak silinmesi ve  kendimizi iyi hissetmemiz için en güzel sebep değil midir?





    İşte Ekin böyle bir günde en çok annesinin ona sımsıkı, koşulsuz ve içten sarılmasıyla yenilenir. 
     

    Ekin güne korkunç bir rüyanın etkisiyle başlar. Huzursuzdur. Belli ki bugün kötü geçecektir. Okula isteksiz gider. Onu okulda kötü bir sürpriz beklemektedir. Matematik dersinden sürpriz bir sınav vardır. Zaten güne kötü başlayan Ekin, soruların hiç birini çözemez ve sınıftaki en kötü ikinci notu alır. O gün geçmek bilmemektedir. Diğer ders öğretmenleri bir hikaye yazmalarını ister. Ekin öyle güzel bir hikaye yazar ki öğretmeni tüm sınıfın içine onu gururlandıracağına bu hikayeyi sen yazmış olamazsın diye yargılar. Ekin çok ama çok üzülür. Bugünü belli ki hiç unutmayacaktır. Bide gün sonunda Emre'nin topu Ekin'in sırtına gelince tam olur ve Ekin ağlamaya başlar.. Annesi kapıdan içeri girer girmez daha durumu farkeder ve hemen Ekin'le konuşmak ister. 

"Herkesin moralinin bozuk, başarısız olduğu zamanlar olur ve hatalar yapar. Bazen olabilir böyle şeyler. "

diyerek kızını teselli eder ve sımsıkı sarılırlar. İşte o an Ekin büyülü bir anda olduğunu hisseder. Sarılmak ne güzel şeydir!! Babası, annesi ve Ekin hep birlikte harika bir akşam geçirip keyifsiz başlayan ama musmutlu biten güne veda ederler.

   
   Yapı Kredi Yayınları'ndan çıkan Görkem Kantar Arsoy'un kitabı 6-7-8 ve 9 yaş grubu çocuklarına hitap ediyor. Çizimler ise Mert Tugen'in. Çocuklarınızla ailenin gücünden, koşulsuz sevgiden ve hayattan konuşacaksanız eğer bu kitap size yol gösterebilir. Kitabı birlikte okumanın ardından bu konular üzerine şahane bir sohbet edebilirsiniz. 


    Üzülmek, yenilmek, kırılmak hep bize ait duygular. Bunları hayatımızdan ayrı düşünemeyiz. Olacaklar elbet. Önemli olan bu duygularımızın bizi ele geçirmemesi. O yüzden hazır fırsatımız varken hep sarılalım, çok sarılalım. Hissettirelim bu güzel duyguyu sevdiklerimize, onları ne çok seviyoruz bilsinler sarılmanın gücü sayesinde.. İyi ki sevdiklerimiz yanımızda! Haydi şimdi herkes yanındakine sarılsın:) sevgiler!



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder