26 Ağustos 2017 Cumartesi

Çocuk Kitabı: ah bir kedi olsam !



                                    ah bir kedi olsam !


    Çocuk kitabının da olduğuna şaşıracağınız bir yazardan bahsedeceğim sizlere. Buket Uzuner. Kendisi aslında biyolog, çevre bilimci. Hayvanları koruyan bir çok gönüllü projelerde çalışıyor ve kitaplarında bu konulara sıkça yer veriyor. Yunusların parklarda gösteri maskotu olarak kullanılmasına tepkili. Ve "Yunus Parkları Kapatılsın"  adlı bi kampanya başlattı. Bu konuda daha fazla bilgi edinmek adına Su adlı kitabını okumanızı tavsiye ederim. Ardından tabi ki Toprak adlı kitabını da. Yazar şimdiler de Hava adlı kitabını yazıyor. Bunu da paylaşmış olalım.






    Gelelim konumuza;
   

   Her çocuk bir kedisi olsun ister. Ama mikrobiyolog anne, sürekli mikroplarla iç içe olduğundan mıdır bu duruma asla izin vermez. Kedinin çocuğuna zarar vereceğini düşünür. Can güç bela annesi ikna eder ve anneannesi sayesinde kendilerini veteriner Mehmet Ağbi'de bulurlar. Bu duruma Can öyle çok sevinir ki, sonunda hayali gerçek olur.

   Mehmet Ağbi kedilerle ilgili çok yararlı bilgiler verir onlara. Ve artık Fındık evlerindedir.  

   Günler günleri kovalar, Fındık öyle güzel alışır ki evlerine, Can ve ailesini kendi ailesi gibi görür. Tabi bu duruma en çok sevinen Can'dır.

   Fındık'ın yapmayı en çok sevdiği şey uyumaktır. Can düşünür, oh Fındık mükemmel bir hayat yaşamaktadır. Okula gitmek için erken kalkmasına gerek yoktur, ödev yapmasına, sevmediği yemekleri yemek zorunda kalmasına ve hatta annesi ile babasını düşünmesine de gerek yoktur. Diledikleri kadar oyun oynayabilir kediler.

  Can kedi olmayı çok ama çok ister...

  Ve Can ve annesi bir gün kedi olarak uyanırlar. Bu durum hoşlarına gitmiş midir acaba? Yoksa bir an evvel insan olmanın güzelliklerine yeniden mi dönmek isterler? Bakalım sizleri nasıl bir son bekliyor? 

         



 Kitap bittiğinde kalbimde bıraktığı sıcaklığı ve yüzümdeki gülümsemeyi tarif etmeme gerek yok sanırım. Buket Uzuner'in dediği gibi "7 yaş ve üzeri tüm çocuklara" öneriliyor bu kitap:)

  "İnsanların hayallerini gerçekleştirmesi için zaman, niyet ve kararlılık en önemli elementlerdir." 

Bunu hiç unutmadığımız nice güzel günlere:) sevgiler..
   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder