17 Ağustos 2017 Perşembe

Çocuk Kitabı : Efe ile Bulut



EFE İLE BULUT



          Herkese selamlar:) Sizleri yepyeni bir çocuk kitabı ile tanıştıracağım bu yazımda. Hem de çok şaşıracağınız bir isimden. Sezen Aksu'dan. Daha çok yeni bir kitap bu. Geçtiğimiz günlerde bir gazetenin kitap ekini okurken denk geldim ve hemen alıp okumak istedim. Her çocuk kitabı gibi sıcacık bir öykü. Kitabımız okul öncesi yaş grubu için oldukça ideal. Tabi okurken keyif alacak sizler için de oldukça:)



 


Haydi başlayalım hikayemize;


   Sardunya Mahallesi'nin sevimli sakini Efe ve onun tüylü dostu Bulut'un başından geçenleri dinleyeceğiz. Efe ve dostu mahallerinde mutlu mesut yaşıyorlar. Fakat Osman Bey, Efe'nin dostu olan Bulut'u hiç sevmiyor hatta tüm hayvanlardan nefret ediyor. Mahalleye asla onların girmesini istemiyor. Onların kapladıkları alanı ziyan olarak görüyor. Efe ise buna anlam veremiyor. Bu mahallenin herkes için yeterince büyük olduğunu düşünüyor ve Osman Bey'in kalbinde nasıl bu şirin hayvancıklara yer olamaz ki diye sorguluyor.

  Pervane Hanım'ın Efe'ye güzel bir haberi vardır. Bulut'un yavruları olacaktır. Bunu duyan Osman Bey köpecikler çoğalacağı için çılgına döner. Ne yapacağını şaşırır ve Bulut'un yavruları doğar doğmaz hepsini kaçırır. Başka bi yere bırakır. Efe bu duruma çok üzülür. Pervane Hanım ona öyle güzel bir söz söyler ki yüreği ferahlar.


" Dostlar birbirini mutlaka bulur."


    Acaba gerçekten öyle olacak mı ? Sonunda mutlu bir son bizi bekler ve Osman Bey'in mutluluğu unutmuş kalbi yumuşar. Hayat artık onun için daha güzel bir yerdir. 

Dostluğun her daim insanı hayata bağladığını vurgulayan harika mesajlar var kitabın içinde.

   Kitabın sonunda Sezen Aksu'nun miniklere harika öğütlerinin yer aldığı bir yazısı da var. Tekrar tekrar okumak isteyebilirsiniz.







    Caretta Çocuk yayıncılıktan çıkan ciltli, sert kapağı olan kitabı çocuklarınız uzun süre ellerinden düşürmeyecektir. Son olarak şu noktaya değinmeden geçmeyeyim. Kitap 24 tl. Oldukça pahalı geldi bana. Daha çok çocuğa ulaşmak adına fiyat olarak birtakım indirimlere gidilmeli diye düşünüyorum.


Mutlu okumalar:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder