12 Ağustos 2017 Cumartesi

Çocuk Kitabı : Galata'nın Tembel Martısı





    GALATA'NIN TEMBEL MARTISI



   Selam herkese. Yaz beni öyle sarıp sarmaladı ki gezme planlarının arasında yeni fırsat bulup yazabiliyorum:) harika bir çocuk kitabı var yine elimde. Keyifle okuduğum ve bittiğinde yüzümde istemsiz gülümsemelerin oluştuğu bir kitap bu. Gün Işığı Kitaplığını ne çok sevdiğimi her fırsatta dile getiriyorum. Eğer çocuk kitabı alacaksam da ne yalan söyleyeyim elim hep oraya gidiyor. Renkleri, baskısı, resimleri, yazarları beni çok mutlu ediyor. Hepsini kitaplığıma eklemek en büyük isteklerimden:)



   Galata'nın Tembel Martısı Behiç Ak'ın Gülümseten Öyküler dizisinden. Dizi on kitaptan oluşuyor. Bu sefer ki kitabımsa 6-7-8 yaş gruplarına hitap ediyor. Bence muhakkak her yetişkinin kitaplığında bir tane Behiç Ak kitabı olmalı. İlla okumanız için çocuk olmanıza veya çocuğunuz olmasına gerek yok:) Bir kitap iyiyse zaten onu yetişkinler de çok sever. 






Peki kitap nelerden bahsediyor ? 




    Hülya özel bir çocuktur. Hayvanların ne dediklerini duyabiliyor. Abisi Emre ise tam bir internet bağımlısıdır. Hülya'nın ise hiç internetle alakası yoktur. O mesajlarını bile güvercinlerle iletirdi.  Bi de mahallede Murtaza adında uçmaya bile üşenen bir martı vardır. Bir gün Galata Kulesi'nin etrafına perde çekilir. Kule onarılacaktır. Kulenin taşları arasında ebabil kuşlarının yavruları vardır ve her akşam aileleri o kuşları beslemek için yuvaya gelirler. Ama perde olduğu için anne ebabil kuşları yavrularını besleyemez, kuşlar açlıktan ölecektir.

   Hülya'nın abisi Emre internetten yardım kampanyası başlatır ve bu durumun hemen durdurulması için mesajlar yayınlar. Mesaj öyle çok ülkeye yayılır öyle çok kişi okur ki ama sorunu çözmek adına kimse bişey yapamaz. Kuşlar yavaş yavaş ölmeye başlamıştır artık buna daha fazla dayanamayan Hülya kulenin önünde küçük bir topluluk oluşturur ve belediyeye güvercinleri ile mesaj yollatır. Bu durumu gören belediye görevlileri ve mimar derhal perdeyi kaldırır ve kuşlar kurtulur.

   Emre'nin yayınladığı mesajdan neden bir sonuç alınamadığı da daha sonra anlaşılır. Evet belediyeye bir mesaj gelir fakat anlamsızdır. "Ebabil Kuşları Ölmesin" mesajı "Babil Kulesi Yıkılmasın" şeklinde ulaşmıştır belediyeye. İnternet ortamındaki bilginin nasıl yanlış yayılabileceği noktasına çok güzel değinmiş yazar.



 



   Martı bunun neresinde demeyin asıl macera şimdi başlıyor. Kitapta bir konu bitiyor başka bir konu başlıyor. Acaba devamında okuyucuları ne gibi maceralar bekliyor:)

Mizahi yönü kuvvetli olan Behiç Ak'ı okurken çok keyif alacak çocuklar:) ve tabi ki sizler de. Eğlence dolu okumalar:)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder