14 Eylül 2017 Perşembe

Çocuk Kitabı: İyi Geceler Bozi




İyi Geceler Bozi

 
      Yeni yaşımın ilk gününden herkese selamlar:) doğum günleri öyle güzel ki, insan sevildiğini bir kez daha hatırlıyor ve bu da insanı hayata karşı öyle güzel motive ediyor ki, her şeyin üstesinden gelebilirmişiz hissi veriyor. Öyleyse hepimiz iyi ki doğduk:)
 

       Bu sefer ki kitabım taze doğum günü armağanı:) çok sevdiğim can dostum Gözde'nin hobime özel hediyesi. Yazarı Yalvaç Ural. Çocukluğumuzdan tanıdığımız yazarlardan.




                                         



       Bozi bir ayı. Havanın güzel olduğu bir gün kestane ağacının altında tüm arkadaşları ile toplanırlar. Sincap, kaplumbağa, tilki herkes oradadır. Hepsinde bir telaş, bir hazırlık. Bozi neler olup bittiğine anlam veremez ve sorar. Siz ne yapıyorsunuz? arkadaşları kışa hazırlık yaptıklarını söyler. Bozi bir ayı olduğu için ve ayılar da kış uykusuna yattıklarından bu hazırlığı bilmemektedir. Konuşmanın ilerleyen vakitlerinde konu; arkadaşlarının kışın kızağa binerek ne çok eğlendiklerine gelir ve Bozi bu duruma çok bozulur. Eve gider ve annesi bir terslik olduğunu hemen farkeder. 

     Annesi Bozi'yi ikna eder ve uykuya dalarlar. Bozi aniden uyanır ve ini terk eder. Veee macera başlar. Bozi nereye gitmiştir dersiniz. Bozi kızağa binecek midir? Hepsi bu güzel kitabın içinde:)








    Yine sıcacık bir öykü sizlerle. Yapı Kredi Yayınlar'ından çıkan sert kapaklı bu kitap okul öncesi dönem için oldukça ideal. Hep diyorum, yine diyeceğim sadece okul öncesi değil aslında hepimiz için ideal;) 

  Ben güzel armağanımı keyifle okudum. Hepinize çocuklarınız, öğrencilerinizle keyifli okumalar dilerim :-*

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder