12 Aralık 2017 Salı

Çocuk Kitabı: Duyguları Anlamak MUTLU



MUTLU



    Herkese merhaba. Musmutlu bir kitapla karşınızdayım bu sefer. Bir kitap nasıl musmutlu olur ki demeyin:) Eğer mutluluğu tarif etmeye çalışan cümleler varsa, nasıl mutlu olunur, mutlu olmak için ne yapılır gibi sorulara cevaplar da varsa, mutludur o kitap. 







    Yine sevdiğim 1001 çiçek yayınevi Duyguları Anlamak adlı bir seri ile karşımızda. 7 kitaptan oluşan bu serinin ben sizlere Mutlu kitabından bahsedeceğim. 

    Mutlu olmak herkesin en çok hayalini kurduğu duygu. Doğan Cüceloğlu mutluluğun tanımını şöyle yapıyor. 'Hayatımda değiştirmek istediğim herhangi bir şey yok.' Yani mevcut durumundan memnun olma hali. Hangi ortama girsek hep konuşuruz, tarifini ararız, öyle olmayı ararız, resmini çizmek isteriz:) Nedir bu mutluluk??? Haydi biraz düşünmeye ne dersiniz.... :)





   Duygularımızı en iyi ifade edebilmenin yolu onu tanımaktan geçer. Duygularımızı iyi ifade edebilmek ve olumsuz duygularla başa çıkabilmek bizim hayat kalitemizi yükseltmede en önemli etkenlerdendir. Bu beceriyi, çocuklarımıza ne kadar erken yaşta edindirebilirsek o kadar zorlukla baş edebilme dirençlerini arttırmış oluruz. Dolayısıyla bu seri sayesinde çocuklarınızla duyguları rahatlıkla konuşma fırsatı bulacaksınız.
   
    Herkes mutlu olmayı fazlaca hakeder. Ne ekersen onu biçersin!
    Birlikte mutluluğun fotoğraflarını çektiğiniz dostlarınızı sakın yanınızdan ayırmayın olur mu? :)

   Fazla söze gerek yok, aşağıda yazanlar çok kıymetli. Yeni kitapta görüşünceye dek ;)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder