17 Aralık 2017 Pazar

Çocuk Kitabı: Ağaca Tırmanan İnek



AĞACA TIRMANAN İNEK


   Sakin bir pazar gününden herkese selamlar:) çok önceden okuduğum ama yeni kitapların da gelmesi ile kaynayan, aslında kaynamaması gereken çok kıymetli bir kitapla karşınızdayım bu kez. İsmi gibi, sonunda bıraktığı duygular da çok hoş kitabın. Sayfasını açar açmaz daha gördüğümüz o manzara bize sanki imkansız hiç bir şeyin olmadığının habercisi gibi;) 



  Bir şeyi merak etmekle başlıyor aslında her şey.. Merak eden insan araştırır, çabalar, öğrenmeye can atar, denemek ister. Merak olmadığında, heves etmediğinde insan elindekilerle yetinir sadece. Daha fazlası olduğunu hayal bile edemez. İşte bilimin temellerinin merak duygusuna dayanmasının en temel kavramı değil midir bu?

   Yeni şeyler öğrenmek dünyadaki en kıymetli duygulardan biri bence. Öğrenen insan ışıldar, ışıldayan insansa etrafındakilere bulaştırır o ışığını. Bilmek, bilmeyi istemek insanı yatağından kaldırmak için öyle büyük bir güç ki.. Bunu sizi anlayacak birilerine söyleyin. Ne demek istediğinizi çok iyi anlayacaklardır. Yaşamak anlamlıysa eğer; öğrenmeyi ve öğretmeyi çok sevdiğimizdendir bence. Her yeni günde, aklımın bir yerinde hiç gitmeyen seslerin en kuvvetlisi bana bunları fısıldıyor!





  Sizi kahramanınız Mötilda ile tanıştırmak isterim. O öğrenme aşığı bir inek. Denemeye, yeni şeyler öğrenmeye, keşfetmeye bayılıyor. Onun aklına gelen şeyleri, kardeşleri çok komik bulur. Saçma, Olmaz, diye onu hep terslerler. Bir gün Mötilda ağaca tırmanmaya karar verir. Kendine güvenip ağaca tırmanır. Bir de ne görsün orda kırmızı çizmeleri olan bir ejderha vardır. Hem de bu ejderha bir vetetaryandır. Bu ejderha hiçte öyle kitaplardaki gibi korkunç değildir. Onun hayallerini saçma bulmayan birini bulmuştu sonunda Mötilda. Ejderha ona uçmayı öğretir. Günler mutlulukla birbirini kovalar. Mötilda uçtuğunu kardeşlerine bahseder fakat tepkileri yine aynıdır. SAÇMA, İMKANSIZ, DAHA NELER!!! Mötilda'nın yine ortadan kaybolduğu bir gün kardeşleri onu bulmaya gider ve ağaca tırmanırlar. Gördükleri manzara onları hayrete düşürür. Tüm hayvanlar uçmaktadır. Onlar da bu macereya katılıp, imkansız denen şeyin aslında hiçte öyle olmadığını anlamışlar mıdır SİZCE? :) 

   Pearson yayınevinden çıkan bu kitap, okul öncesi çocukları için oldukça ideal. Bu serinin bir kaç kitabı da var. Onlar da incelenebilir. 
 
   Yol açık, çıkmasını bilene. Hayallerinin peşinden koşabilen nice güzel çocuklar yetiştirebilmek umuduyla.. Yepyeni bir kitapta görüşmek dileğiyle. Hoşçakalın! :)
 
 


   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder