1 Ocak 2019 Salı

Çocuk Kitabı: Ayşegül Yılbaşı Sürprizi - Tavşancan ile Faresu Yılbaşı Ağacı




İki Kitap Bir Arada :)



    Herkese yeni yılın ilk gününden sevgiler:) Koşturmaca dolu bir yılı geride bıraktık ve yeni yıldan en büyük beklentimiz daha fazla koşturmaca:) Durmak nedir bilmeden, hep daha fazla ne yapabilirim diye düşünen, her günü dolu dolu yaşayan, bütün insan olabilmek en büyük gayemdi. Yaş aldıkça bu hedefime yaklaştığımı hissedebilmek bana ümit veriyor. Daha da ilham alıyorum yaptıklarımdan ve daha yenilerini ekliyorum hayal listeme. Yavaş gibi görünse de, niye olmuyor ki? desekte bazen zaman meyveleri toplamaya başlamak için en güzel deva. Üzülmek yok, tam gaz çalışmak var;)





      Geçen yıl birbirinden güzel çocuk kitapları okuma fırsatı buldum. Ve bir çoğunu blog yazılarımla ve instagram hesabım olan altinsaclikizblog hesabıyla sizlere duyurmayı amaçladım. Aldığım olumlu dönütler sayesinde işe yaradığını, fayda sağlandığını gördükçe çok mutlu oldum. Ve hep daha fazla nitelikli kitapla buralarda olmaya devam edeceğim. İnsan insandan beslenir. Beslenebildiğimiz kişilerin hep yanımızda olması ümidiyle.. Musmutlu seneler herkese.


Bu kez iki kitabım var sizlerle paylaşacak..

Tema tabi ki Yılbaşı:)

İki kitabımda okul öncesi yaş grubuna hitap ediyor. Tavşancan ile Faresu Hepkitap yayınlarından, Ayşegül serisi ise Yapı Kredi yayınlarından..


Tavşancan ile Faresu - Yılbaşı Ağacı


      Yeni yıl yaklaşırken, Tavşancan ile Faresu yılbaşı ağacı almaya giderler. Heyecanla ağacı süsleyeceklerdir. Kalpleri sıcacıktır. Ağacı evlerine getirip süslemeye başlarlar. Önce kurabiye pişirirler. Ortalık mis gibi kokmuştur. Ağaca kurabiyeleri yerleştiriler. 5 tane yerleştirdikleri kurabiyeler bir anda 4 tane kalır. Neden acaba? :) ardından baston şekerleri ağaca yerleştiriler. Fakat Faresu bakar ki, baston şekerler de bir tane azalmıştır. Yine de umursamaz. Çikolataları da yerleştirler. Faresu son olarak ağacın tepesine koyacakları yıldızı almaya gittiğinde bir de ne görsün. Ağaç bomboştur. Tavşancan karın ağrısıyla kıvranmaktadır. Nedenini tahmin edebiliyor musunuz? :) Doğruyu söylemek ve iyi kalpli olmak adına sıcacık bir hikaye. Çocuklarınızla resimlere bakıp tekrar tekrar okuyacağınıza eminim ;)






Ayşegül - Yılbaşı Sürprizi 


  Çocukluğum gazeteden aldığımız Ayşegül serisi kitaplarıyla geçti desem herhalde yalan söylemiş olmam. Akşamdan televizyonda reklamı görür sabaha muhakkak babama alması için ısrarla tembih ederdim. Ne çok severdik kardeşimle. Defalarca okurduk. Yapıkredi yayınları Ayşegül serisini yayınlamaktan hiç vazgeçmedi. İstiklal'deki kitapçısına ne zaman gitsem uzun uzun incelerim yıllardır. Yine Yılbaşı konseptli bir kitabı Ayşegül serisinin.

  Kış geldi. Her yer bembeyaz örtü ile kaplı. Ayşegül ve arkadaşlarının içi kıpır kıpır. Yeni yıl geliyor. Ailecek; Orhan, annesi, babası akşamın tadını çıkarırlarken Ayşegül annesinin paten kayan fotoğrafına rastlar. Annesi harika bi patencidir. Belki de patenleri tavan arasında saklıdır. Ararlar fakat bulamazlar. Ertesi sabah Ayşegül de Noel Baba'dan paten dileğinde bulunur. Tam o sırada arkadaşları Fehmi koşarak gelir ve köpekleri Fındık'ın suya düştüğü haberini verir. Hızlıca koşup Fındık'ı kurtarmaya koşarlar. Zar zor kurtarırla fakat Fındık baygındır. Dönüş yolunda bir şatoya rast gelirler ve içinde bir sürü ama bir sürü oyuncak görürler. Acaba bu oyuncaklar kimindir? Nereye yollanacaktır. Üstünde yazıyor mudur? diye düşünürken anlarlar ki burası Noel Baba'nın armağan dolu evidir. O çocukları mutlu etmek için tüm paketlerini çoktan hazırlamıştır. Ayşegül'ün hediyesi de ne olacak dersiniz? :)





   Yeni yılda da her yaş grubuna hitap eden birbirinden güzeli keyifli nitelikli çocuk kitaplarıyla buluşmak ümidiyle ;)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder