3 Kasım 2018 Cumartesi

Çocuk Kitabı: Onun Adı AY TOZU




"İnsan ancak yüreğiyle baktığı zaman gerçeği görebilir.. "



AY TOZU



    Herkese merhaba sevgili okurlar :) Uzun bir aradan sonra yine birlikteyiz. Yepyeni, beni şaşırtan bir kitapla karşınızdayım bu kez. Öyle yoğun bir gün geçirdim ki.. Bana en iyi gelecek olan şeyi yaparak, blog yazarak günü kapatayım istedim. Eskisi kadar çocuk kitaplarına vakit ayırmadığım için üzülsem de, onların her daim hayatımda oluşu beni çok keyiflendiriyor ve günüme anlam katıyor. Her  yetişkin muhakkak çocuk kitaplarının gizemli dünyasını keşfetmeli diyorum ya sık sık, işte hepimizin bir kez muhakkak okuduğu o güzel kitaptan ve o kitabın yazarı Exupéry'nin kısa yaşam öyküsünden bahsedeceğim sizlere bu kez.. 


             
  
   
     Antoine her akşam yüzünü gökyüzüne çevirip, gözlerini Ay'dan ayırmadan hayaller kurardı. Bu yüzden onu herkes "Ay Tozu" diye çağırırdı. Ay tozu hayal kurmaktan bir an olsun hiç vazgeçmedi. Hayvanları çok sever, bağda bahçede dolaşmaktan çok hoşlanır, doğada olmaktan, oyun oynamaktan çok keyif alırdı. Ay Tozu aynı zamanda uçakları da çok severdi. Uçakla uçmayı o kadar çok istiyordu ki; bir gün kanatları olan bir bisiklet modeli tasarladı. Ay Tozu sürekli hayal kurduğu için derslerinde hiç başarılı değildi. Kendini hiç konsantre hissedemiyordu. Zamanının büyük bir bölümünü okumakla geçiriyordu ama buna rağmen. Ay Tozu büyüdü ve pilot oldu. Ay Tozu tüm uçuşlarında Sahra Çölü'nden geçmeyi çok severdi. Bir gün uçağı arızalandı ve çöle inmek zorunda kaldı. Onu, susuzluktan ölecekken bir Arap kabilesi kurtardı. Yıllar geçti ve Ay Tozu en sevdiği mesleği yapmaktan ve yazmaktan hiç ama hiç vazgeçmedi. 


İşte tam tahmin ettiğiniz gibi... O çok sevdiğimiz kitabı bizlerle buluşturan yazar Antoine De Exupéry.. 



Küçük Prens 'in yazarı..



   Yetişkinlerin en çok sevdiği çocuk kitabı nedir diye sorsak baş sıralarda yerini alır - Küçük Prens - Kitabın her bir sözü hayatımıza dokunacak türden yer eder akıllarda. İşte ben de bu kitabı kargoma eklerken, Küçük Prens'in yazarının hayatının anlatıldığı kitap olduğunu tahmin edememişim. Okurken ne kadar sevindiğimi sizlere anlatamam:) Keyifle okuduğum bu kitap 1001 Çiçek yayınlarından. 3 + yaş tüm çocuklara ve tüm yetişkinlere:) yeni kitaplarla buluşuncaya dek.. 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder