19 Kasım 2017 Pazar

Çocuk Kitabı: Düşünce Okuyan Kız Noona

" kalpten dudağa doğru yolculuk ederlerken, iyi sözcükler bazen kötü sözcüklere dönüşebiliyordu. Bu yüzden alınganlık etmemize gerek yoktu."




Düşünce Okuyan Kız Noona


      Hayatta bazı anların nasıl bir etki yaratacağını tahmin edemezsiniz. Eğer o yaptığınızın yolu açıksa sizin pek bir şey yapmanıza gerek kalmadan alır, yürür, gider. Siz sadece sevdiğiniz bir şeyi yaparsınız. Ya sonrası.. Kocaman bir gülücük:) İşte ben çocuk kitapları ile olan hikayemi tam da böyle açıklayabiliyorum.. Çok sevdiğim öğretmenim bana -aa bak bu tam senlik- diye mesaj atıyorsa, arkadaşlarım bu seminer sana çok hitap ediyor, bence kaçırmazsın diye yazıyorsa, öğretmen arkadaşlarım çocukları için fikir sahibi oluyorsa yazdıklarımdan benden mutlusu olabilir mi sizce?:) 


    Harika kitabıma geçmeden önce paylaşmak istediklerimdi bunlar.. Yepyeni haftayı, sıcacık bir kitapla karşılamaya ne dersiniz? 





   Hani bazen biz aslında öyle demek istememişizdir. Yanlış ifade etmişizdir aslında düşüncelerimizi. Arkadaşımızı kırmak niyetinde de hiç değilizdir ama nasıl olduysa durum o noktaya gelmiştir. Bu bizi üzer. İşte çocuklarınıza bu durumu anlatabileceğiniz tam da size göre bir kitap. 


    Noona'ya arkadaşı tıpkı flamingoya benzediğini söyler ve bu Noona'yı çok üzer. Annesine durumdan bahseder. Annesinin ona bir sürprizi vardır. Sihirli değnek.. Noona sihirli değneği eline alır almaz görür ki insanların söylediği şeyleri ve söylerken aslında ne düşündüklerini görmeye başlar. Bu muhteşem bir şeydir. İnsanların her zaman düşündüklerini söylemediklerini, söyledikleri şeyleri de aslında düşünmediklerini görür sihirli değnek sayesinde. Okulda da arkadaşları hoş olmayan sözler söylediklerinde aslında öyle demek istemiyorlar.Ve aklına gelir ki acaba aslında arkadaşı flamingo gibisin derken öyle demek istememiş olabilir mi? Bu durumdan arkadaşına bahseder. Evet, gerçekten de Noona sürekli pembe giydiği için öyle hissetmiştir arkadaşı. Sihirli değneğe gerek kalmamıştır artık. Çünkü Noona sihirli değneğe gerek kalmadan sihir yapmayı öğrenmiştir artık. Yaşasın..





Dostlarımızın bazen bizi kırdığını hissettiğimiz zamanlarda aslında durum hiçte öyle olmayabiliyor. Gidip sormakta, durumu anlamaya çalışmakta her zaman fayda var. Sihir kalbimizdedir belki:) 

Keyifli okumalar sevgili okurlar. Harika bir hafta bizi bekliyor olsun. Sihirli değnek kalbimizde;)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder