27 Eylül 2013 Cuma

Mekan: Bende hep MARKİZ



                                  


                            
                                     ESKİ ADI MARKİZ YENİ ADI YEMEK KLÜBÜ

                  Merhabalar.. Aslında uzun zamandır aklımda olan ama bir türlü sıranın oraya gelmediği, İstiklal Caddesinin bende vazgeçilmezi bir mekanla karşı karşıyasının bu yazıda. Yine sizi güzel güzel tarifler, karnı tok olanları bile acıktıracak güzellikte fotoğraflar ve mis gibi fettucini alfredo tadında anlatımlar bekliyor. Hazır olun ve kendinizi yazının tadına bırakın:)


                                   
          

      İstiklalin sonlarına doğru, Asmalımescide gelmeden, Terkos pasajını geçtikten sonra sağda kalıyor bu öncelerin Markiz Pastanesi şimdinin ise Yemek klübü. Öncelerden yani hala Markiz Pastanesi iken  Atilla İlhan'ların severek geldiği, en güzel şiirlerine yoldaşlık ettiği bi mekanmış burası. Tarihi atmosferini daha içeri girer girmez hissedeceksiniz zaten. Çinileri çok uzaklardan taşınmış buralara gelmiş ve hatta 3 tane kadın motifli çini olması gerekirken, bitanesi yolda gelirken kırıldığından, onun yerine boylu boyunca bir ayna konmuş. Zaten insan bu çininin 3.sü nerde diye demeden edemiyor:)

 
 
 
 
2 katlı bi mekan burası fakat 2. katı bana hiç Markiz'miş gibi gelmiyor. Orası daha günümüzü uygun haliyle, sanki sonradan yer olmadığında gelinsin diye yapılmış gibi. O yüzden o katta olmak hiç Markiz'e gelmiş hissi vermiyor insana.
Markiz'de yer bulmak hele hele de şu son yıllarda oldukça sıkıntılı. Özellikle de öğle ve akşam yemeği saatinde. Fiyatları da oldukça uygun.
 


           
    Taksim'e ne zaman gidersem, muhakkak Markiz'e uğramak istiyorum ve orda vakit geçirmeyi çok seviyorum. Yemeklerini, ordaki hoş sohbetleri, çayını hep keyifle anıyorum gün sonunda. Uğramadan geçmeyin! :)

 





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder