7 Ekim 2017 Cumartesi

Çocuk Kitabı: Beyoğlu Macerası


       Beyoğlu Macerası


                   Herkese merhaba. Ekim ayının ilk kitabıyla karşınızdayım. Bu kitabı sepetime eklerken böylesine keyifli bir kitap geleceğini ummuyordum. Vaaaauvv oldum:) Macera dolu, okurken eğlendiren, bir yandan da öğreten kitapları bulduğumuzda onları hemencik kucaklıyoruz:) Bu da onlardan biri. Sara Şahinkanat'ın daha önce iki kitabını yazmıştım sizlere. Yazarı o olunca tabi kitabın zaten kötü olması beklenmiyor:) 

   





                Kahramanımız bir bilgi avcısı. Yani bir tür ajan veya dedektif gibi bişey. İsmi Sinan. Maceraya sevgili köpeği Gezgin ile çıkıyorlar.. Onların çözmeleri gereken birtakım görevleri var ve belli başlı şifreleri çözerek görevi tamamlamaları gerek. Bir mektup gelir ve içinden bir harita çıkar. Şifreli mesajların olduğu harita bilin bakalım nerenin haritasıdır? Evet evet doğru tahmin ettiniz. Beyoğlu. Sinan ve Gezgin şifreli mesajları çözerek, haritada gitmesi gereken yerlere giderek oranın tarihi hakkında bilgi sahibi olurlar ve eğlenerek öğrenirler. Yol boyunca peşlerine takılan Şifre Korsanları da hikayemize renk katar.


      Kitapta geçen tarihi mekanlar şöyledir; 

* Taksim Meydanı
* Rumeli Pasajı
* Galatasaray Hamamı
* Hacı Abdullah Lokantası
* Çiçek Pasajı
* Balık Pazarı
* Galatasaray Lisesi 
* Saint Antoine Kilisesi
* Markiz Pastanesi ( en sevdiğim:) )
* Botter Apartmanı
* Galata Mevlevihanesi
* Tünel
* Ve Galata Kulesi





     Bu kitabı okurken tüm bu yerler hakkında aklımda yer edecek öyle güzel bilgiler edindim ki.. Okurken kendinizi oralarda geziyormuş gibi hissediyorsunuz, ama İstiklal Caddesinin şimdi ki halini düşünürsek keşke hep öyle kalsaymış diyerek iç geçirmeden de edemiyorsunuz. :(

   Kitabın içinden maceradaki şifreleri çözmeye yarayan karton bir anahtar da çıkıyor. Çocuklarınıza kitap okurken bir yandan da onlarda merak uyandırmak ve analitik düşünmelerine katkı sağlamak isterseniz fazlasıyla önerebileceğim bir kitap size. Devamı gelsin istedim bu serinin. Bu güzel yazarlar hep yazsın, bu yetenekli çizerler hep renklendirsin çocuk kitaplarını.. 

   Kitabın sayfalarına dikkatli bakarsanız çizimlerin arasında sürpriz sanatçılara rastlayabilirsiniz. Benden söylemesi:) çizimler ise Ayşe İnan Alican'a ait.

 Büyüklerin bile faydalanacağı bu keyifli kitabın yazısı da burda son bulsun. Başka kitaplarda görüşmek dileğiyle. Hoşça kalın :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder